Johann Wolfgang von Goethe
Gönül Yakinliklari. Translated by Sadi Irmak
Patika Kitap 2014. Soft Cover. New. Paperback. 1300 / 1950 cm. In Turkish. 360 p. Walter Benjamin'in «Goethe'nin Gönül Yakinliklari » makalesi ile birlikte yayinlanan bu metin Goethe'nin en önemli eserlerinden biridir. Arka Kapak :Gönül Yakinliklari simgesel bir dizge içinde evlilik ve askla ilgili bir roman gibi görünebilir oysa ne zaman bu simgesel dizge imgesel ve metaforik anlatilarla baska ikiliklere; gelenek ve çagdasliga kimya ve simyaya bagimlilik ve bagliliga sorumluluk ve göreve mutluluk ve erdeme arzu ve akla ruh ve bedene iman ve inanca din ve bilime göz kirpmaya baslarsa o zaman farkli yorumlarin gelisimine de çanak tutar. Dolayisiyla Gönül Yakinliklari söz konusu ikiliklerin sahnelendigi ve bu ikilikleri tasiyan karakterler araciligiyla sanki sadece fikri düzeyde cereyan edecek olan düsüncelerin ete kemige büründügü bir roman olarak karsimiza çikar. Bir baska ifade ile fikri olanla gündelik olanin etkilesime sokuldugu ve elde edilenlerin imgesel düzeyde yeniden yapilandirildigi bir romanla karsi karsiyayiz. Walter Benjamin'in metni ise bu eseri Goethe'nin sanat teorisiyle bütünlesik bir sekilde yeniden düsünme imkâni saglar. Ona göre Gönül Yakinliklari'nda edebiyatin iki farkli yüzü net olarak ortaya çikar: maddi içerik ve hakikat içerigi. Goethe'nin bu eserinde edebi ve fikri tadlari duyumsarken sorulmasi gereken belki su soru: Benjamin'in mite karsi kolektif hayal gücünden beslenen bir kültürel bellegi karsimiza çikarmasi geçmisle devrimci bir kopus yasamak için gerçekten gerekli olan midir - Bora Erdagi Patika Kitap paperback
Referência livreiro : KB34733 ISBN : 6056477517 9786056477515
|
|
Faust. Translated by Genç Osman Yavas
Bordo Siyah Yayinlari 2018. Soft Cover. New. Paperback. 1000 / 2100 cm. In Turkish. 504 p. Faust'un konusu 16. yüzyilda Almanya'da yasamis büyüye ve simyaya düskün sarlatanliklardan geri kalmayan Doktor Faustus'a ve onun Alman efsanelerindeki izdüsümlerine kadar geri gider. Goethe ""aydinlanma"" hareketinin ve bu hareketin Alman burjuva-aristokrat aydini üzerindeki etkisinin bütün yansimalarini degerlendirir. Almanya'da Fransa'dakine benzer hizli dönüsümler yasanamamis reform umutlarini aristokrasiye baglayan aydinlar ""dünyadan"" kopup uzaklasarak içlerine ya da Goethe/Faust gibi saraylara kapanmislardir. Faust bir aydin evrenin nihai nedenlerini ögrenmek isteyen bir bilgi âsigi ve dâhi olarak hem bu sosyal yenilginin hem de aydinlanma insaninin ""aklin sinirlarina"" boyun egisinin klasik tragedyasidir. Bordo Siyah Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB34428 ISBN : 6052223367 9786052223369
|
|
Briefe Aus Der Schweiz
Karbon Kitaplar 2016. Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 1950 cm. In German. 72 p. Noch ehe wir aufbrechen kann ich Ihnen einen guten Morgen bieten. Der Graf wird mit mir links in‘s Gebirg nach dem Leukerbad zu gehen der Freund indessen die Pferde hier erwarten und uns morgen in Leuk wieder antreffen. Karbon Kitaplar paperback
Referência livreiro : KB34511 ISBN : 6059681875 9786059681872
|
|
Faust. Translated by Nihat Ülner
Kolektif Kitap 2013. Soft Cover. New. Paperback. 1300 / 2300 cm. In Turkish. 288 p. Mantigi elden birakmadan tanrisal bilginin ve deneyimin pesindeki bir adamin çok çok eski hikayesini anlatir Faust. Bu arayis sirasinda ortaya çikan trajik sonuçlarin tasvirleri hem Goethe'nin büyük dehasinin kaniti hem de edebiyattaki en önemli basarilardan biridir. Johann Wolfgang Goethe'nin dünya edebiyatinin en büyük basyapitlarindan biri kabul edilen ve otuz yilda kaleme aldigi muazzam eseri Faust'a simdi Harry Clarke'in 1925 yilinda yaptigi muhtesem resimler eslik ediyor. Goethe hayatinin sonlarina dogru Faust'un fikirleri ve bu fikirleri temsil eden karakterlerle olaylari konu eden ikinci bölümünü yazsa da insanlarin ruhunu ve aklini asil ele geçiren siirsel yogunluguyla ilk bölümdür. Romantik bir hayal gücünün eseri olan bu bölüm yasayan karakterlerin duygulari düsünceleri ve arzulariyla dopdoluydu ve pek çok baska sanat eserine de kaynaklik etti. ""Ruhun içine sarildigiKendini begenmisligi kahrolsun.Duyularimizi birakmayan görünüsünKörlestiriciligi kahrolsun!Kahrolsun düslerin ikiyüzlülügüÜnümüz ve adimizin sözde kaliciligi!Kahrolsun yaltaklanan mal ve mülkKadin çocuk hizmetçi ve kul!Kahrolsun hazineler vaat ederekAkil almaz seyler yaptiranYa da tembel bir zevk içinYastigimizi hazirlayan Para Tanrisi!Üzümlerin uyusturan sivisi kahrolsun!En yüksek ask umut inançHer seyden önce sabir kahrolsun!"" Kolektif Kitap paperback
Referência livreiro : KB34808 ISBN : 6058611989 9786058611986
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Özdemir Erdem
Islik Yayinlari 2015. Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 2100 cm. In Turkish. 224 p. Genç hukukçu Werther ruhsal bir çöküntü yasadigi sehirden kaçarak doganin içindeki bir kasabaya siginir. Burada soylu genç bir kadin olan Lotte'ye âsik olur. Ancak bu umutsuz bir asktir Lotte baska bir adamla nisanlidir ve onunla evlenir. Werther Lotte'yle dost olmaya çalissa da bunu basaramaz. Bunda Lotte'nin Werther'e karsi duydugu gizli hislerin de suçu vardir. Genç kadin bunu fark ettiginde Werther'e bir daha görüsmek istemedigini söyler. Böylece genç Werther'i intihara sürükleyecek süreç baslar. Tüm zamanlarin en büyük ask klasiklerinden ve basyapitlarindan biri olana Genç Werther'in Acilari 1774 yilinda ilk yayimlandiktan hemen sonra bütün Alman toplumunu özellikle genç insanlari derinden etkilemis ve o yillarda Almanya'da pek çok intihar olayi yasanmistir. Roman her ne kadar bir ask romani olsa da içinde tasidigi toplumsal elestiri de önemlidir. Goethe sehir hayatinin yikimlarindan resmi kurumlarin tutarsizliklarina kadar pek çok konuyu ele alir romaninda dogaya ve çocuklarin safligina vurgu yapar. Roman bu açilardan bakildiginda Romantik Dönem'in bütün özelliklerini tasiyor. Genç Werther'in Acilari 18. yüzyilda köseye sikistirilmis genç bireyin manifestosu olarak da okunabilir. Ancak böyle görüldügü takdirde bir tür ‘medya' skandalina dönüsmüs bu hacmi küçük büyük eserin yarattigi etkiler anlasilabilir. Islik Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB34670 ISBN : 6059018084 9786059018081
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Mehmet Özmen
Nilüfer Yayinlari 2013 . Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 1950 cm. In Turkish. 160 p. Werther'in mektuplastigi hayali arkadasi Willhelm'in eliyle mektuplar biçiminde anlatilir zaman zaman Willhelm sonradan ögrendiklerini de eklerbu kisimlar bir sahne canlandirmasi tarzindadir;Büyük kentin yarattigi ruhsal çöküntüden dogaya kaçarak Wahlheim'e yerlesen aydin bir gençtir Werther. Orada tanistigi soylu bir ailenin güzel kizi Lotte'ye asik olur. Lotte'de kayitsiz degildir bu aska ama Albert'le nisanlidir ve verilen sözler ahlaki degerler önemlidir. Lotte Albert ile evlenir. Werther ise bir aile dostu olarak yer alir yanlarinda. Ne var ki ask ve dostluk arasindaki sinir çizgisi zayiftir. Siniri geçmekten korkan Lotte bir daha görüsmemeleri gerektigini bildirir genç adama. Werther'in bu aciya dayanmasi ise imkansizdir. Lotte'ye bir mektup yazar;''Bak Lotte! bana ölümün sarhoslugunu tattiracak olan o korkunç kadehi elime aliyorum. Onu bana sen uzatiyorsun ben de alirken hiç duraksamiyorum. Hayatimin bütün istekleri ve ümitleri yerine geldi. Ölümün çelikten kapisini vurmak öylesine titretici ve çetin ki'' diyen Werther ''Silahlar dolu. Saat on ikiyi vuruyor. Aliinyazisi bu önüne geçilmez. Lotte! Elveda'' sözleriyle mektubuna ve yasamina son verir. Tipki siirleri gibi Werther'de de kendi yasamindan bir parça vardir Goethe'nin. 9 Haziran 1772 yilinda Wetzlar'da hukuk stajini yaparken bir arkadasinin nisanlisina Charlotte Buff asik oldugu için yasadigi duygu ve ahlak çatismasindan esinlenmistir bu romanini yazarken. Sondaki intihar vakasi ise o siralar Goethe'nin arkadasi Jeruselam'in evli bir kadina aski sonucunda kendini öldürmesi de ilham olmustur. Onun basardigi tekil yasanmisliklari genel toplumsal bir bunalim esliginde anlatabilmesindedir. Ve elbette Goethe'nin siirsel tasvirlerle dolu zengin dili/üslubu hikayenin büyüsünü benzersiz biçimde derinlestirir. Werther' ''Sturm und Drang'' Cosumculuk akiminin bütün izlerini tasiyan bir metin. Güçlü duygularla hareket etme dogaya çocuklara pastoral bir hayata duyulan özlem toplumsal kurumlara yöneli elestsiri hemen fark ediliyor. Ancak bütün bunlar yalnizca estetik bit tercihten kaynaklanmiyor; o yillar Almanya'sinin -Avrupa olarak genelleyebiliriz de- bireyi köseye sikistiran kosullarini yansitiyor! Dikkat edilirse ''doga tercihi'' romantizmin ve Ingiliz gotiginin de çok önemli bir motifi olmustur. Insanda derin izler birakan sey bir edebi metinde yazarin hayal ürünü olarak anlattigi degil o metinde -somut gerçekligi- yansitan duygu ve düsüncelerdir. Werther'in yarattigi coskunluk da özellikle Almanya'da anlatilanlarin Alman ulusal kimligi ile çakismasindan kaynaklanmistir. Onu yaratan degil varolani tasvir edendir goethe! Goethe kisisel olanla toplumsal olan arasindaki kopmanin kaçinilmazligini ve bunuun toplumsal nedenlerini insanin manevi yasami ile cosku dünyasinin benzersiz bir lirizm ve çözümsel bir sezgiyle ortaya koymustur bu romaninda. Goethe'nin Werther'i bireysel tutku toplumsal zorunluluk ve bu tür bireysel tutkularin genel temsili anlami arasindaki dogrudan iliskiyi çok açik biçimde gösterir. Nilüfer Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB34629 ISBN : 6055907976 9786055907976
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Celal Öner
Oda Yayinlari 2012. Soft Cover. New. Paperback. 1300 / 1950 cm. In Turkish. 157 p. Felsefe bilim sanat ve siir gibi konularda sayisi yüzelliyi asan yapita imza atmis olan Goethe yalnizca Almanya'nin degil tüm Avrupa'nin en önemli dehalari arasinda sayilir. Goethe'nin en güzel romani olan ""Genç Werther'in Acilari"" kendisinin yasadigi bir askin esiniyle kaleme alinmis yayinlandigi 1774 yilindan beri de kusaktan kusaga aktarilarak ölümsüz bir ask romani haline gelmistir. Yayinevimizin eksiksiz bir çeviriyle sundugu bu yapitta kendi duygularinizdan da bir seyler bulacaksiniz. Oda Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB35565 ISBN : 9753852789 9789753852784
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Semsettin Yeltekin
Araf Yayinlari 2013 . Soft Cover. New. Paperback. 1050 / 1950 cm. In Turkish. 180 p. Werther adindaki genç bir hukuk stajyerinin diger taraftan nisanli bir bayan olan Lotte ile intiharina kadar kurmus oldugu izdirap dolu münasebetini konu alan Goethe'nin mektup tarzindaki romaninin ismidir. Goethe 1772 yilinda Mayis ayindan Eylül'e kadar Wetzlar Alman Yüksek Mahkemesinde asistan olarak görev yaptigi sirada âsik oldugu Charlotte Buff adindaki nisanli bayana duymus oldugu karsiliksiz ilgisini edebi bagimsiz bir forma dönüstürerek bu romanla tasvir etmektedir. Wetzlar'de bir elçilik sekreteri olan arkadasi Karl Wilhelm Jerusalem'in intihar! bu trajik askin dogusu ve Werther'in elleriyle hayatina son vermesi için Goethe'ye esin kaynagi olmustur. Jerusalem kendisi için erisilmez olan evli bir bayana gönlünü kaptirmistir. � Araf Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB34931 ISBN : 6059078109 9786059078108
|
|
Kurnaz Tilki. Translated by Zeyyat Selimoglu
Can Çocuk Yayinlari 2019. Soft Cover. New. Paperback. 1250 / 1950 cm. In Turkish. 125 p. ""Kurnaz Tilki"" büyük Alman ozani Goethe'nin bundan iki yüzyil önce yazdigi bir kitap. Goethe bu kitabinda devleti yönetenlerin iç yüzlerini bir masal havasi içinde anlatiyor. Bu kitapta Ormanlar Krali Aslan ve çevresindekilerle halktan biri olan ""Kurnaz Tilki""nin çatismalari sürtüsmeleri ilginç bir serüven biçiminde dile getiriliyor. Gerek ilkokul gerekse ortaokul çagindaki çocuklarin severek okuyacaklari bir kitap. Almanca aslindan Zeyyat Selimoglu tarafindan yayinlastirilarak roman biçiminde Türkçelestirilmistir. Can Çocuk Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB32954 ISBN : 9755106014 9789755106014
|
|
Faust
Akçag Yayinlari 2011 . Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 2100 cm. In Turkish. 296 p. Homer'in Ilyada'si ve Oysesseus'u Dante'nin Ilahi Komedya'si Shakespeare'in dramlari ve Brecht'in oyunlari gibi dünya edebiyatinin içerdigi büyük konular edebiyatin yüzyillar boyu süregelen gelenekleri etkisiyle sekillenmislerdir. Bütün bu büyük yapitlarin içerdigi konular insana özgü çatismalar ve kaderler çesitli karakterler araciligiyla yansitilmis ve ayni zamanda toplumsal norm ve deger yargilariyla aktarilmaya çalisilmistir. Ancak tüm bu norm ve yargilarin karsisinda duran akintiya karsi yüzen var olan yasalara ve toplumsal tabulara karsi gelen soran ve sorgulayan cevaplar arayan bireysel baskaldirilar da dile getirilmistir. Goethe'nin Faust'u da bu karakterlerden biridir ve her ne kadar evrenin sirlarina ulasmak adina ruhunu seytana satmis dünyevi zevklerle büyülenmis görünse de seytan karsisinda kazanmis biri olarak çikar okurun karsisina. Akçag Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB34885 ISBN : 975338730x 9789753387309
|
|
Elli Yasinda Bir Erkek. Translated by Çaglar Tanyeri
Kirmizi Kedi Yayinevi 2017. Soft Cover. New. Paperback. 1200 / 1800 cm. In Turkish. 84 p. Aile içi miras hesaplariyla oglu ile yegeninin izdivacini planlayan Binbasi kiz kardesinden beklenmedik bir haber alir: Yegeninin gönlü dayisindadir. Gerçekten öyle midir yoksa bu bir hüsnükuruntudan mi ibarettir Ya aradaki bu denksizlik Kozmetik kurtarir mi yoksa siir midir tesellisi Goethe'den komik ve hüzünlü bir ask-yas muhasebesi. Kirmizi Kedi Yayinevi paperback
Referência livreiro : KB34455 ISBN : 6052981709 9786052981702
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Nesibe Zeynep Koç
Insan Kitap 2017. Soft Cover. New. Paperback. 900 / 1450 cm. In Turkish. 125 p. Kitaplarimi göndermeni isteyip istemedigimi soruyorsun. Canim benim! Allah askina bos ver; uzak kalsinlar benden biraz. Canim hiçbir sekilde yönlendirilmek iteklenmek ve sevke getirilmek istemiyor. Buradaki atmosfer kalbimin kabarip köpürmesine fazlasiyla yetiyor. Ihtiyacim olan tek sey ölümsüz ninniler ki onlari da Homer'imde fazlasiyla buluyorum. Genç Werther'in Acilari'ndan Genç Werther'in Acilari 1774 yilinda yayimlandiginda Goethe kahramaninin kendi oldugu bir ask hikayesini romanlastirmis olmuyordu sadece yasadigi zamanin sikismis duygularini düsüncelerini de asiyordu. Gerçi umutsuz bir aska tutulup intihari düsünen kendisiydi vebu yüzden kendini kurtarmak için yarattigi roman kahramani Werther'i intihar ettirip kendisini düstügü melankolik açmazdan kurtariyordu. Insan Kitap paperback
Referência livreiro : KB34503 ISBN : 9755748229 9789755748221
|
|
Genç Werther'in Acilari: Dünya Klasikleri. Translated by Mustafa Demir
Maviçati Yayinlari 2018. Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 2100 cm. In Turkish. 128 p. Iyi ki orada degilim.! Insan kalbi ne anlasilmaz ne acayip bir seymis meger sevgili dostum. Seni böylesine severken hep senin yanindayken solugunu hissederken . Simdi ayrilldigima nasil da seviniyorum! Olacak sey mi bu Fakat beni sevdigini gidisimi anlayisla karsilayacagim ve beni bagislayacagim biliyorum. Oradaki diger bütün iliskilerim sanki kader tarafindan benim bu hassas yüregimi ignelemek için özellikle karsiina çikanlmis degil miydi Zavalli Leonore! Fakat yine de benim hiçbir suçum yoktu! Kiz kardesinin o nazli siinankça çekiciligi ile gönlümü eglendirirken diger yandan onun zavalli yüregine böyle bir tutkunun yerlesecegi aklima gelir miydi Acaba yine de masum sayilabilir miyim Onun duygularini ben alevlendirmedim mi Aslinda hiç gülünç olmadigi halde çogu zaman bizi gülümseten o saf duygulanni abartisiz heyecanlan disavurumlanndan hoslanmiyor muydum Ben degil miydim Ne garip kendinden yakman yainabilen insanlar ne anlasilmazdir. Sevgili dostum! Sana söz veriyorum; artik kendime çekidüzen verecegim. Her zaman yaptigim gibi kederlerimi her zerresine vanncaya dek çekip durmayacagim. Ve geçmis benim için anilarda kalacak. Maviçati Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB34630 ISBN : 6059133126 9786059133128
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Gülperi Sert
Dogu Bati Yayinlari 2016. Soft Cover. New. Paperback. 1400 / 2100 cm. In Turkish. 148 p. 18. yüzyilin sonunda Almanya'da Aydinlanmanin kuru akilciliga tepki olarak dogan duygularinin önemini bireyin özgürlügünü savunan Firtina ve Cosku akiminin 1760-1785 en güzel örneklerinden biri ve ayni zamanda Goethe'nin gençlik dönemine ait olan bu eser evli bir kadina hissettigi duygularina karsilik bulamayan düsünceleriyle karakteriyle yasadigi topluma zaten yabanci olan bir gencin umutsuzluk içinde intihar edisini konu almaktadir. Goethe eserin basinda söyle der: ""Zavalli Werther'in hikayesi hakkinda bulabildigim her seyi itinayla bir araya getirdim ve iste önünüze koyuyorum ve biliyorum bunun için bana tesekkür edeceksiniz. Sizler onun yüregine ve karakterine hayranliginizi esirgemeyecek yazgisi karsisinda da gözyaslarinizi tutamayacaksiniz. Ve sen ey güzel gönül onunla ayni tutkulari hisseden sen teselli bul onun acilarinda ve ister bahtsiz oldugundan ister hatali oldugundan kalmadiysa yaninda hiç kimse izin ver de dostun olsun bu kitapçik."" Eserin en güzel yerlerinden biri de Ossian'dan parçalarin oldugu bölüm: Gecedir! -ben yalnizim ve firtinali tepede kayboldum. Rüzgar daglarda ugulduyor. Nehir kayalardan asagiya çagliyor. Hiçbir kulübe beni yagmurdan korumuyor firtinali tepede terk edilmis beni. Ortaya çik ey ay bulutlarinin arasindan! Gösterin kendinizi ey gecenin yildizlari! Götürsün beni isiginiz avdan dönen sevgilimin yaninda çözdügü yayi etrafi koklayan köpekleri ile uzandigi yere! Fakat burada gittikçe büyüyen nehrin ortasindaki kayanin üzerinde tek basina oturmak zorundayim. Nehir ve rüzgar ugulduyor sevgilimin sesini duyamiyorum. Napolyon'un tam yedi kez okudugu eser 240 yildir degisen dünyaya degisen insana inat böylesi asklarin hayal oldugu günümüzde hala okur bulmaktadir. Dogu Bati Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB34811 ISBN : 6055063050 9786055063054
|
|
Faust. Translated by Celal Öner
Oda Yayinlari 2012. Soft Cover. New. Paperback. 1300 / 1950 cm. In Turkish. 302 p. Oda Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB35561 ISBN : 9753852827 9789753852821
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Tolga Akdeniz
Iskele Yayincilik 2011 . Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 1950 cm. In Turkish. 125 p. ""Önüme sanki bir perde gerildi. Sonsuz hayat manzarasi sonsuza kadar açik duran bir mezara dönüyor. Her sey gelip geçince bir simsek hiziyla kaybolup gidince varligina bu kadar az zamana sahip olan bir vücut akintiya kapilip sulara gömülerek kayalarda parçalaninca sen buna artik varlik diyebilir misin Kendini etrafindakileri kemirip yemedigin bir an bile yoktur. Elinde olmayarak sürekli önüne geleni yikarsin. En masumane bir gezintin bile binlerce zavalli böcegin hayatina malolur. Bin bir zahmetle meydana gelmis karinca yuvalarini bozmak küçük bir dünyayi mezara çevirmek için bir adim atman yeterlidir. Bana dokunan dünyanin bir takim büyük felaketleri köyleri silip süpüren baskinla sehirleri yikan yel zelzeleleri degil. Tabiatin tümünde sakli duran etrafindakileri ve kendini yikacak hiçbir sey meydana getirmeyen kemirici bir kuvvet beni yikiyor."" Iskele Yayincilik paperback
Referência livreiro : KB35453 ISBN : 9759099292 9789759099299
|
|
Dogu - Bati Divani: Garpli Müellifin Sark Divani. Translated by Senail Özkan
Istanbul: Ötüken Nesriyat 2012. Hardcover. New. Original bdg. 1650 / 2400 cm. In Turkish. 530 p. BIR DIVAN SAIRI OLARAK GOETHE! Ötüken okuyuculara dünya edebiyatinin en güzîde eserlerinden Dogu Bati Divani'ni takdim ediyor. Büyük Alman mütefekkir ve sairi Goethe'nin en olgun tefekkür meyvelerinden sayilan Dogu Bati Divani Faust ile birlikte birbirini tamamlayan iki kemâl zirvesinden biri olarak kabul ediliyor. Faust'un cihansümûl söhretine hakkinda yapilmis çok sayida arastirmaya ve yayina mukabil Dogu Bati Divani maalesef Türk aydinlarinin dikkatinden uzak kalmis üzerinde lâyikiyla düsünülmemistir. Hâlbuki Dogu Bati Divani'ni çok ilginç bir Sark gelenegine dayaniyor: Goethe bu büyük eserini Hafiz Seyh Sadi Nizâmî ve Mevlâna gibi klasik Islam sairleri basta olmak üzere birçok Müslüman sair devlet adami ve nüktedanlarina nazire olarak kaleme almisti. O birçok klasik Islam sairi devlet adami sanatkâri ve mütefekkirini klasik sark siirinin diliyle degerlendirmis onlari eserleri ve tefekkür tarzlariyla Batiya tanitmaya çalismistir; bu açidan Dogu Bati Divani sadece doguyu ve batiyi degil Klasik Islam tefekkür ve kültürünü anlayabilmemiz için rehber bir eserdir. Eseri Türkçeye kazandiran Senail Özkan kitabin girisindeki genis ve dikkate deger tanitma yazisiyla Goethe'nin din anlayisini dünya görüsünü felsefesini tefekkürünü Dogu'ya ve Islam'a bakisini özellikle de klasik Islam düsüncesi siiri ve kültürüyle alakasini Türk okuyucusuna takdim etmektedir; bu mukaddimede Dogu Bati Divani'ndaki siirlerin hangi ilhamla hangi kaynaklardan beslenerek kaleme alindigi da arastirilmis Goethe'nin tercih ettigi mecaz ve sifrelerin anlam ve yorumlari ana kaynaklara müracaatla mukayeseli tarzda izah edilmistir. Iki yüz yili askin bir süredir sasirtici bir sekilde Türk kültür dünyasinin dikkatlerinden uzak kalan Dogu Bati Divani'nin hak ettigi alakayi görecegine inaniyor bu mühim eseri Türk irfânina armagan etmekle gurur duyuyoruz. Ötüken Nesriyat hardcover
Referência livreiro : KB36313 ISBN : 975437712x 9789754377125
|
|
Genç Werther'in Istiraplari: Türkçesi ve Sonsöz: Senail Özkan. Translated by Senail Özkan
Istanbul: Ötüken Nesriyat 2014. Soft Cover. New. Paperback. 1400 / 2150 cm. In Turkish. 240 p. Dünya edebiyatina asina olan tek bir kimse yok ki Werther adini duymamis olsun. Bu mustarip heyecanli ve kabina sigmayan âsik iki yüzyildan fazla bir süredir hayatimizin tam ortasinda kendisine bir yer edinmis durumda. Öyle ki artik Werther'den haberi olmayan birinin gerçekten âsik olduguna inanmak çok zor. Goethe Genç Werther'in Istiraplari'ni yayinladiktan elli yil sonra bu eserin nasil dogduguna dair bir soruya su cevabi verir: ""Yasadim sevdim ve çok aci çektim! Hepsi bu."" Goethe'ye bunu söyleten neydi Hangi acilardi hangi gönül maceralariydi ""çok aci çektim"" dedirten Genç Werther'in Istiraplari'ni kaleme aldigi gençlik yillarindaki halet-i ruhiyesi nasildi Werther hangi acilarin hangi istiraplarin meyvesidir Werther'in istiraplarini anlayabilmek için genç Goethe'nin hayatini istiraplarini ihtiraslarini ve kadinlarla münasebetini bilmek gerekir. Ötüken Nesriyat olarak Dünya Klasikleri serisinde sundugumuz Genç Werther'in Istiraplarini Türkçeye tercüme eden Senail Özkan ayni zamanda bu sorularin tamamina cevap bulabileceginiz bir de Sonsöz kaleme aldi. Senail Özkan'in nefis Türkçesi ve neredeyse kitap hacmine ulasan kapsamli Sonsöz'üyle sundugumuz bu enfes tercüme Türkçede yayinlanan Dünya Klasikleri serilerine yeni bir soluk kazandiracak. Ötüken Nesriyat paperback
Referência livreiro : KB36015 ISBN : 6051551468 9786051551463
|
|
Faust
Istanbul: Bilgi Toplumu Yayinlari 2016 . Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 1950 cm. In Turkish. 240 p. Bilgi Toplumu Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB37359 ISBN : 6059379052 9786059379052
|
|
Faust
Istanbul: Elips Kitap 2012. Soft Cover. New. Paperback. 1150 / 1900 cm. In Turkish. 351 p. Elips Kitap paperback
Referência livreiro : KB37459 ISBN : 6054138553 9786054138555
|
|
Genç Werther'in Acilari. Translated by Kemal Bahadir
Istanbul: Ilya Yayinevi 2012. Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 1950 cm. In Turkish. 150 p. Goethe'nin en önemli eserlerinden biridir. Mektup-Roman biçiminde yazilan bu kitap Alman edebiyatinda çigir açmistir. ""Genç Werther'in Acilari"" çagdas Alman romaninin baslangici olarak kabul edilir. Ilya Yayinevi paperback
Referência livreiro : KB37375 ISBN : 9756070757 9789756070758
|
|
Seytanla Pazarlik. Translated by Füsun Dikmen
Istanbul: Tutku Yayinevi 2013. Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 2100 cm. In Turkish. 334 p. � Tutku Yayinevi paperback
Referência livreiro : KB37510 ISBN : 6054308963 9786054308965
|
|
Werther'in Ask Acilari. Translated by Serhat Toker Mine Toker
Istanbul: Toker Yayinlari 2002 . Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 2100 cm. In Turkish. 175 p. Alman edebiyatinin ünlü temsilcisi Johann Volfgang von Goethe Göte dünyaca ünlü bir sair romanci ve oyun yazaridir. 28 Agustos 1749'da Frankfurt'ta dogdu. Babasi oglu Göte'ye küçük yastan itibaren hem din egitimi aldirdi hem de ona Latince Yunanca Ibranice Fransizca Ingilizce ve Italyanca ögrenimi verdirdi. 1759'da Fransizlar Frankfurt'u isgal ettikleri zaman Goethe'nin evini Fransiz ordu karargahi olarak kullanmislardi. Küçük Göte bu dönemde kültürlü bir kisi olan Fransiz komutanla yakinlik kurdu ve ondan Fransiz edebiyatini ögrendi. Racine ve Molliere'in eserlerini okudu. 1765'te 16 yasinda iken hukuk egitimi yapmak üzere Leipzig'e gitti. 1772 yilinda mezun oldu ve stajini tamamlamak üzere Wetzlar'a gitti. Orada hukuka degil edebiyata yönelmisti. Wetzlar'da arkadasi Albert'in nisanlisi Charlotte Sarlot Buff'a asik oldu. Ama bu umutsuz bir askti. Askini ""Die Leiden des Jungen Werther"" Genç Werter'in Çektikleri adi altinda bir ask romani meydana geldi ve kisa sürede dünya çapinda büyük bir üne kavustu. Bu romanin konusunu Charlotte Sarlot'a duydugu umutsuz ask kadar Jerusalem adli dostunun ask ugruna kendini öldürmesi ile sonuçlanan dramatik olayin etkileri olusturur. Göethe 22 Mart 1832'de Weimar'da öldü. Toker Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB36838 ISBN : 9754451028 9789754451023
|
|
Faust
Istanbul: Sosyal Yayinlari. Soft Cover. New. Paperback. 1350 / 2000 cm. In Turkish. 551 p. Sosyal Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB36821 ISBN : 9757384151 9789757384151
|
|
Yasamimdan Siir ve Hakikat. Translated by Mahmure Kahraman
Istanbul: Is Bankasi Kültür Yayinlari 2015. Soft Cover. New. Paperback. 1250 / 2050 cm. In Turkish. 840 p. Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832: Alman edebiyati dünyaca ünlü en önemli yazarlarindandir. Hukuk egitimi alan resim sanatina da ilgi duyan Goethe doga bilimleriyle de ugrasmis arastirmalar yapmis yazilar yazmistir. Genç Werther'in Acilari Roma Agitlari Faust ve pek çok eseri yayimlandigi dönemde büyük ilgi görmüs yazarin yüzyillari süren edebi ününü pekistirmistir. Siir ve Hakikat Gothe'nin dünya görüsünü ve sanat anlayisini yasam öyküsü içinde aktardigi en dikkat çekici eserlerinden biridir. Ilk bölümü 1811'de yayimlanan dördüncü bölümü ise 1833'de Gothe'nin ölümünden sonra tamamlanan Siir ve Hakiket'te dönemin taninmis sanatçi bilim adami ve devlet adamlarinin yasamlarindan kesitler de yer almaktadir. Mahmure Kahraman 1956: Lise egitimini Trabzon'da tamamladiktan sonra iki yil Münih'te yasadi ve Goehte Enstisün'ne devam etti. 1938 yilinda Alman Dili ve Edebiyati bölümünü bitirdi. Yüksek lisans egitimini 1986'da doktora egitimini 1992 yilinda tamamladi. Ege Üniversitesi'nde Almanca okutmani olarak çalisti. J.P. Eckermann F. Nietzsche ve J.W. Goethe'den çeviriler yapti. Is Bankasi Kültür Yayinlari paperback
Referência livreiro : KB40393 ISBN : 9944886688 9789944886680
|
|
Yesil Yilan Ak Zambak. Translated by Yalçin Tura
Istanbul: Iz Yayincilik 2017. Soft Cover. New. Paperback. 1200 / 1950 cm. In Turkish. 104 p. Yesil Yilan Ak Zambak masali Goethe'nin dünyaca çok bilinen bir eseridir. Ülkemizin kiymetli müzik adamlarindan Yalçin Tura bu eseri tercüme etmekle kalmamis iki yili askin bir süre ugrasi vererek yaklasik iki saati bulan iki perde ve yirmi dört sahneden olusan bir opera olarak da bestelemistir. Kitap biri yazar digeri mütercim iki usta ismin dokunusuyla Türk okurlarina sunuluyor. Iz Yayincilik paperback
Referência livreiro : KB14208 ISBN : 6053261785 9786053261780
|
|
Goethe Johann Wolfgang Von; Hayward Abraham Translation; Ingpen Robert Preface
Faust with 16 Full-Page Coloured Plates from Original Paintings and Decorations by Willy Pogany
New York: George H. Doran Company 1925. First edition thus. No date; circa 1925. Large 6 1/2" x 10" design. A Fine Art Edition of Goethe's Great Classic. Blue and purple floral motif to boards red cloth spine wrap gilt spine titles some shelf wear rub. Thick rough-cut deckled pages very good. String-bind good; hinges reinforced. Art nouveau illustrator Willy Pogany is exhibited w/sixteen full-page beautifully coloured linen plates w/black & white decoration vignettes and drawings throughout. Intriguing book design and craftsmanship. Fairly worn boards with very good clean interior. This edition includes a preface by Roger Ingpen Goethe's dedication prologues for the theatre and in heaven an appendix including Percy Blythe Shelley's translation of works by Goethe and a special notes section. The Faustian legend has captured the imagination for centuries. In Goethe's Faust the reader discovers the most famous expression of this old German tale. The classic story of a man who makes the deal with the devil and pays with his soul. The influence of this theme on literature cannot be understated. The second part of Goethe's masterpiece opens with Faust struggling to recover from the death of his beloved Gretchen. The quick-witted demon Mephistopheles soon persuades him to look beyond his sorrow and enter the world of politics and power but the great scholar is still eager for new sensations and asks Mephistopheles to reveal Helen of Troy to him in a vision. Overwhelmed by her beauty Faust demands she be brought back from the underworld - but even this fails to bring him contentment and his appetite for knowledge remains unsated. Completed a few months before Goethe's death this rich and allusive work weaves together a wealth of diverse philosophical ideas and influences reworking the medieval myth of Dr. Faustus and speculating upon the search for truth in the Age of Enlightenment. 210 pages. Insured post. First Edition. Hardcover. Good. Illus. by Pogany Willy. 4to - over 9�" - 12" tall. Book. George H. Doran Company Hardcover
Referência livreiro : 018270
|
|
Goethe Johann Wolfgang Von; Hayward Esq. A. Translation Notes Etc.
Faust: A Dramatic Poem
Boston: Ticknor Reed and Fields 1853. 1853 Roman numerals at title page; A New Edition. Adjacent copyright: Advertisement for the Third Edition. Translated in English prose notes by A. Hayward. Includes new preface to the Third Edition and the Second Edition. Dark brown cloth boards large ornate cover design w/raised borders gilt embossed spine titles moderate corner shelf wear rub. Pages generally very good some toning tanning. Name embossed seal from 1854: Wilde & Brothers Booksellers Stationers Cor. of Main. & Union Sts. Wheeling VA. Below this attractive name memo date: R. S. Q. Laidley From a Friend May 6 1954. The Faustian legend has captured the imagination for centuries. In Goethe's Faust the reader discovers the most famous expression of this old German tale. The classic story of a man who makes the deal with the devil and pays with his soul. The influence of this theme on literature cannot be understated. The second part of Goethe's masterpiece opens with Faust struggling to recover from the death of his beloved Gretchen. The quick-witted demon Mephistopheles soon persuades him to look beyond his sorrow and enter the world of politics and power but the great scholar is still eager for new sensations and asks Mephistopheles to reveal Helen of Troy to him in a vision. Overwhelmed by her beauty Faust demands she be brought back from the underworld - but even this fails to bring him contentment and his appetite for knowledge remains unsated. Completed a few months before Goethe's death this rich and allusive work weaves together a wealth of diverse philosophical ideas and influences reworking the medieval myth of Dr. Faustus and speculating upon the search for truth in the Age of Enlightenment. Includes Walpurgis-Night's Dream; Or Oberon and Titania's Golden Wedding Feast Intermezzo. One-hundred-and-six pages of Notes and Appendix. 322 pages. Stereotyped by Hobart & Robbins Boston. Eight pages of New Editions and Books from Ticknor Reed and Fields at back. Insured post. First Edition. Hardcover. Good. 8vo - over 7� - 9�" Tall. Book. Ticknor, Reed, and Fields Hardcover
Referência livreiro : 018277
|
|
Goethe
Johann Wolfgang Goethe Die Leiden des jungen Werther Erlauterungen Und Dokumente Reclams Universal-Bibliothek Nr. 8113/13a German Edition
Philipp Reclam Jun Verlag GmbH 1971-01-01. Paperback. Used:Good. Philipp Reclam Jun Verlag GmbH paperback
Referência livreiro : DADAX3150081130 ISBN : 3150081130 9783150081136
|
|
Goethe von Johann Wolfgang
The Sorrows of Young Werther
CreateSpace Independent Publishing Platform. Paperback. Used; Acceptable. Dust jacket is damaged Simply Brit Shipped with Premium postal service within 24 hours from the UK with impressive delivery time. We have dispatched from our book depository; items of good condition to over ten million satisfied customers worldwide. We are committed to providing you with reliable and efficient service at all times. 09/29/2016 CreateSpace Independent Publishing Platform paperback
Referência livreiro : 2966250 ISBN : 1539136140 9781539136149
|
|
Goethe Johann Wolfgang Von
Italian Journey 1786-1788.
Schocken Books. Hardcover. 080523120X Pantheon 1962. Cloth vg with dj slightly wrinkled upper edge and tiny tears bottom. Tipped in color plates. . Very Good. Schocken Books hardcover
Referência livreiro : 0630H172597 ISBN : 080523120X 9780805231205
|
|
Shakespeare William; Homer; Goethe; Cervantes; others and many
Books of the Western Canon Kindle edition
B & R Samizdat Express. CD-ROM. 0915232413 Whole works of Xenophon. NY 1861. Trans. by Cooper Spelman Smith Fielding & others. 758pp rebound scuffed. Paper browned stained. Solid. . Good. B & R Samizdat Express unknown
Referência livreiro : 1124L420450 ISBN : 0915232413 9780915232413
|
|
Johann Wolfgang von Goethe Creator
Faust: Eine Tragödie Parts 1-2. German Edition
Nabu Press 2012-03-21. Paperback. Good. Nabu Press paperback
Referência livreiro : SONG1278599584 ISBN : 1278599584 9781278599588
|
|
Johann Wolfgang von Goethe Creator
Goethe's Dramatiska Arbeten: Öfversatta Af Johan Andersson Volume 1. Swedish Edition
Nabu Press 2012-03-29. Paperback. Good. Nabu Press paperback
Referência livreiro : SONG1279033479 ISBN : 1279033479 9781279033470
|
|
John Oxenford Johann Wolfgang von Goethe Creator Alexander James William Morrison Creator
Truth And Fiction Relating To My Life Volumes 1-2
Nabu Press 2012-05-13. Paperback. Good. Nabu Press paperback
Referência livreiro : SONG1286648653 ISBN : 1286648653 9781286648650
|
|
Goethes Gedanken uber Musik: Eine Sammlung aus seinen Werken Briefen Gesprachen und Tagebuchern Insel Taschenbuch German Edition
Insel 1985. Paperback. Good. Insel paperback
Referência livreiro : SONG345832500X ISBN : 345832500X 9783458325000
|
|
Johann Wolfgang Von Goethe
Torquato Tasso
Ungar Pub Co 1965-05. Paperback. Good. Ungar Pub Co paperback
Referência livreiro : SONG0804461910 ISBN : 0804461910 9780804461917
|
|
Johann Wolfgang von Goethe; Translator Catherine Hutter; Introduction Marcelle Clements
The Sorrows of Young Werther and Selected Writings Signet Classics
Signet Classics 2005-07-05. Paperback. Good. Signet Classics paperback
Referência livreiro : SONG0451529626 ISBN : 0451529626 9780451529626
|
|
Goethe Johann Wolfgang von Rickert Heinrich / Koch Franz / Pfaff Peter / Mommsen Katharina / Gronicka Andre von etc.
Sammlung mit Sekundärliteratur zu Johann Wolfgang von Goethe / Die Sammlung enthält 16 Titel: 1. Georg Keferstein - Bürgertum und Bürgerlichkeit bei Goethe. Weimar 1933. 286 Seiten / 2. Heinz Härtl - "Die Wahlverwandtschaften" - Eine Dokumentation der Wirkung von Goethes Roman 1808-1832. Berlin 1983.474 Seiten mit 17 Abbildungen. / 3. Hans Leisegang - Goethes Denken. Leipzig 1932. 182 pages / 4. Peter Schmidt - Goethes Farbensymbolik. Untersuchungen zu Verwendung und Bedeutung der Farben in den Dichtungen und Schriften Goethes. Berlin 1965. 258 Seiten / 5. Werner Richter - Goethe und der Staat. Jena 1932. 26 Seiten / 6. Frank Hofmann - Goethes Römische Elegien - Erotische Dichtung als gesellschaftliche Erkenntnisform. Stuttgart 1994. 278 Seiten / 7. Reiner Wild - Goethes klassische Lyrik. Stuttgart 1999. 317 Seiten. / 8. Helmut Häuser - Gibt es eine gemeinsame Quelle zum Faustbuch von 1587 und zu Goethes Faust - Eine Studie über die Schriften des Arztes Dr.Nikolaus Winckler um 1529-1613. Mi
1933. Weimar und andere Orte Hermann Böhlau / Braemer / Acta humaniora und andere Verlage 1933 - c.1965. 8°. c.2500 Seiten. Hardcover und flexible Einbände. Alle Bücher sind ausgesonderte Bibliotheksexemplare mit den üblichen Merkmalen Stempel Rückenschildchen teilweise unschönen Markierungen am Schnitt. Ausser diesen Merkmalen sind alle Bände in guten bis sehr guten Zuständen. hardcover
Referência livreiro : 25134AB
|
|
Goethe Johann Wolfgang von Pelikan Jaroslav
Faust the Theologian.
1995. New Haven and London Yale University Press 1995. 15 cm x 24.5 cm. XI 145 pages. Original Hardcover with dustjacket. Designed by James J. Johnson. Excellent condition with only minor signs of external wear. Chapters include: The Natural Scientist as Pantheist / The Poetic Artist as Polytheist / etc. hardcover
Referência livreiro : 200039AB ISBN : 0300062885 9780300062885
|
|
Goethe Johann Wolfgang Von; Tanslated By Bayard Taylor
Faust a Tragedy
Hardcover. Very good. 0 Modern Library #177 1950 hardcover in a bright unclipped dust jacket no owner's mark or underlining edge wear on jacket very light wear to book hardcover
Referência livreiro : EPU-OHK-K1G
|
|
Goethe Johann Wolfgang Von
Faust.
1976. New York W.W. Norton & Company 1976. 8°. XI 626 pages including Bibliography. Original Softcover. Excellent condition with only minor signs of external wear. From the library of philosopher Graham Parkes with some of his underlinings and fine markings pencil only. A Norton Critical Edition. Includes Content such as: The Text of Faust // The Composition of Faust // Goethe's Outlines for Faust // From Goethe's Correspondence with Schiller 1794-1801 // From Goethe's Letters and His Conversations with Eckermann 1825-32 // etc. paperback
Referência livreiro : 60064AB ISBN : 0393092089 9780393092080
|
|
Goethe Johann Wolfgang von
Werke: Hamburger Ausgabe in 14 Bänden. Band 11: Autobiographische Schriften 3.
1988. München Deutscher Taschenbuch Verlag 1988. 12 x 18cm. 745 Seiten mit Schwarzweißabbildungen. Originale Broschur. Sehr guter Zustand. dtv Dünndruck. Der 11. Band der "Hamburger Ausgabe" hängt eng mit den Bänden 9 und 10 zusammen; er ist der letzte in der Gruppe der drei autobiographischen Bände. Ebensosehr ist er mit dem 12. Band verbunden denn die "Italienische Reise" gehört auch in die Nähe der Schriften zur Kunst. Der Kunsthistoriker Herbert v. Einem der die Kunstschriften in Band 12 kommentiert hat hat daher auch den Kommentar zu der "Italienischen Reise" verfaßt. Die Kunstwerke welche Goethe beschreibt sind noch vorhanden es gibt die Städte und Landschaften wenn auch gewandelt. Wir erfahren ferner wie man im 17. und 18. Jahrhundert die von Goethe beschriebenen Kunstwerke beurteilte und wie sich sein eigenes Urteil dazu verhält. C.H. Beck unknown
Referência livreiro : 91368AB
|
|
The Sufferings of Young Werther.
1970. First edition. New York W.W. Norton & Company 1970. 13 cm x 215 cm. VIII 129 pages. Original Softcover. Very good condition with some minor signs of external wear. From the library of swiss - american - irish poet Chuck Kruger. With his name to half title. Occasional markings and annotations in the text. Contains the following chapters: Preface; The Sufferings of Young Werther: Book One Book Two; A Biographical Note; Afterword; English Bibliography; German Bibliography. paperback
Referência livreiro : 81773AB
|
|
Sämtliche Werke. West-Östlicher Divan: Teil I & II.
1994. Two Complete Volumes. Frankfurt am Main Deutscher Klassiker Verlag 1994. Teil I: 873 Seiten / Teil II: 1196 Seiten. Illustriert / Some illustrations in black and white. Original hardcover Blaues Leinen. Sehr guter Zustand / Excellent condition with only very minor signs of external wear. Bibliothek deutscher Klassiker. Band 1: West-oestlicher Divan – Neuer Divan <1819-1827> – Des deutschen Divans manigfaltige Glieder – Vorabdrucke – Nachlaßstücke – Kommentar I. Band 2: Kommentar II. Er ist nicht nur unbestritten der bedeutendste deutsche Dichter Prosawerke wie „Die Leiden des jungen Werthers“ oder das epochale Bühnenstück „Faust“ haben ihm auch einen Platz im Olymp der Weltliteratur beschert. Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832 in Frankfurt/Main geboren und in seiner langjährigen Wirkungsstätte Weimar gestorben zählt zu den Ausnahmeerscheinungen seiner Zeit. Gebildet und umfassend interessiert hatte der studierte Jurist Ministerrang am Hofe des Herzogs von Weimar trieb naturwissenschaftliche Forschungen und beschäftigte sich mit Bergbau Geologie und Mineralogie. Goethe war vor allem ein Meister klarer Gedanken die er in Verse Gedichte Dramen und Prosatexte fasste. Er und Friedrich von Schiller sind die wichtigsten Vertreter der so genannten Weimarer Klassik. Amazon. hardcover
Referência livreiro : 44396AB ISBN : 3618602308 9783618602309
|
|
Goethe Johann Wolfgang
Wilhelm Tischbeins Idyllen.
1970. Erste Auflage. München Bruckmann 1970. 155 x 225 cm. 95 Seiten. Hardcover/ Gebunden. Im originalen Schutzumschlag. Sehr guter Zustand mit minimalen Gebrauchsspuren. Johann Wolfgang von Goethe 28. August 1749 in Frankfurt am Main als Johann Wolfgang Goethe; † 22. März 1832 in Weimar geadelt 1782 gilt als einer der bedeutendsten Repräsentanten deutschsprachiger Dichtung. Goethe stammte aus einer angesehenen bürgerlichen Familie; sein Großvater mütterlicherseits war als Stadtschultheiß höchster Justizbeamter der Stadt Frankfurt sein Vater Doktor der Rechte und kaiserlicher Rat. Er und seine Schwester Cornelia erfuhren eine aufwendige Ausbildung durch Hauslehrer. Dem Wunsch seines Vaters folgend studierte Goethe in Straßburg und Leipzig Rechtswissenschaft und war danach als Advokat in Wetzlar und Frankfurt tätig. Gleichzeitig folgte er seiner Neigung zur Dichtkunst mit dem Drama Götz von Berlichingen erzielte er einen frühen Erfolg und Anerkennung in der literarischen Welt. Wikipedia hardcover
Referência livreiro : 2858BB
|
|
Goethes Faust. Der Urfaust.
Leipzig Insel-Verlag 105 x 175 cm. 576 Seiten. Softcover/ Kartoniert. Sehr guter Zustand mit minimalen Gebrauchsspuren. Enthält unter anderem die folgenden Kapitel: Urfaust um 1770/75; Druck 1887; Faust ein Fragment um 1770/88; Druck 1790; Faust eine Tragödie: Zueignung 1797; Vorspiel auf dem Theater 1798; Prolog im Himmel 1797; Der Tragödie Erster Teil um 1770/1806; Der Tragödie Zweiter Teil in fünf Akten 1773/1832; Druck 1832 etc. paperback
Referência livreiro : 2650BB
|
|
GOETHE INSTITUT Dublin
Reformation and Society in Germany 1500-1530.
1980. Dublin The Library Trinity College Dublin 1980. 21cm. 117 pages. Illustrations including facsimiles in black and white. Original softcover. Excellent condition with only very minor signs of external wear. From the reference library of Hans Christian Andersen - Translator Erik Haugaard. Includes for example the following chapters: 'The Printed Word'; 'Luther the Church and the Christian Laymen'; 'The Urban Reformation'; 'The Protected Faith' etc. paperback
Referência livreiro : 44714AB ISBN : 0904720063 9780904720068
|
|
Goethe Johann Wolfgang von Femmel Gerhard ed.
Die Gemmen aus Goethes Sammlung.
1977. Leipzig VEB E.A. Seemann Buch und Kunstverlag 1977. 205 x 26 cm. 338 Seiten. Hardcover/ Gebundene Ausgabe im originalen Schutzumschlag. Leinen. In speziellem Sammler - Schutzumschlag Mylar. Außergewöhnlich guter Zustand. Goethes Sammlungen zur Kunst Literatur und Naturwissenschaft. Unter einer Gemme lateinisch gemma: Knospe Edelstein versteht man einen geschnittenen Schmuckstein bzw. Edelstein. Daraus leiten sich auch der Fachbegriff für Edelsteinkunde Gemmologie sowie die Bezeichnung des Steinschneiders Gemmarius ab. Heute versteht man unter einer Gemme meist einen vertieft geschnittenen Schmuckstein: Das Bildmotiv wird in den Stein eingeschnitten; diese Schmucksteine bezeichnet man auch als Intaglio. Im Gegensatz dazu wird bei einer Kamee bzw. einem Kameo der Hintergrund des Bildmotivs weggeschnitten das Motiv ragt also wie ein Relief aus dem übrigen Stein heraus. Im weiteren Sinne kann die Gemme aber auch als Oberbegriff für Intaglio und Kamee alle geschnittenen Edel- und Schmucksteine bezeichnen. Bevorzugtes Steinmaterial ist die Quarzgruppe z. B.: Chalzedone in Form von Lagensteinen. Die ältesten Steinschnitte entstanden im 5. bis 3. Jahrtausend vor Christus. Besonders hochwertig war die Steinschneidekunst der Ägypter Perser Assyrer und Griechen. Gemmen wurden oft als Siegelsteine insbesondere im Siegelring benutzt. Eine Sonderform dieser Schmucksteine stellen die Alsengemmen dar. Wikipedia hardcover
Referência livreiro : 3174BB
|
|
Kastner Erich Goethe Institute
Erich Kästner. Life and Work.
1964. First Edition. München Goethe Institute München 1964. 21 x 21 cm. 53 pages. Original Softcover. Very good condition with minor signs of external wear. Emil Erich Kästner 23 February 1899 – 29 July 1974 was a German author poet screenwriter and satirist known primarily for his humorous socially astute poems and for children's books including Emil and the Detectives. He received the international Hans Christian Andersen Medal in 1960 for his autobiography Als ich ein kleiner Junge war. Wikipedia paperback
Referência livreiro : 3117BB
|
|