|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 27. Demir-Kapi - Diyarbekir.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 525-604 pp., 2 p. b/w plts. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 27. Demir-Kapi - Diyarbekir.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 28. Diyarbekir - Dvin.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. [6], 605-683, [2] pp., 1 b/w plan. Colophon date: 1945. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 28. Diyarbekir - Dvin.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 29. Eb - Ebülgâzî Bahadir Han.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. [2], 80 p. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 29. Eb - Ebülgâzî Bahadir Han.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 30. Ebülgâzî Bahadir Han - Efganistan.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 81-160 pp., 1 folding color plan. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 30. Ebülgâzî Bahadir Han - Efganistan.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 46. Horasan - Hüzeyl.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 561-666, [3] pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 46. Horasan - Hüzeyl.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 47. Inal - Ibn Hâni.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. [4], 667-746, [1] pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 47. Inal - Ibn Hâni.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 48. Ibn Hâni - Ibn Teymiye.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. [8], 747-826, [4] pp. (Ibn Hani - Ibn Taymiya). Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 48. Ibn Hâni - Ibn Teymiye.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 3. Ahlat - Akîde.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 161-240 pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 3. Ahlat - Akîde.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 70. Luristan - Mahmud I.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 81-160 pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 70. Luristan - Mahmud I.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 71. Mahmud I. - Malazgirt.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 161-240 pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 71. Mahmud I. - Malazgirt.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 69. Labbay - Luristan.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 80 p. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 69. Labbay - Luristan.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 42. Hârizm - Hasan Pasa.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 241-320 pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 42. Hârizm - Hasan Pasa.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 41. Halîl Pasa - Hârizm.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 161-240 pp., 3 b/w plans (One is folded). Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 41. Halîl Pasa - Hârizm.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 40. Hâfî Han - Halîl Pasa.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 81-160 pp., 1 folding plan of Aleppo, and 12 p. b/w plts. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 40. Hâfî Han - Halîl Pasa.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 73. Mardin - Matbuat.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 321-400 pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 73. Mardin - Matbuat.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 33. Ermeniye - Ezruh.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 321-444 pp., 2 p. b/w plts. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 33. Ermeniye - Ezruh.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 47. Inal - Ibn Hâni.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. [4], 668-746, [1] pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 47. Inal - Ibn Hâni.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 67. Kudüs - Kutadgu Bilig.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 961-1040 pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 67. Kudüs - Kutadgu Bilig.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 21. Cabala - Cem.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. [4], 80, [1] p. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 21. Cabala - Cem.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 22. Cem - Cidde.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 81-160, [1] pp. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 22. Cem - Cidde.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 23. Cigala-Zâde - Cüzâm.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 161-261 pp., 6 p. color and b/w plts. and 1 folding color map. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 23. Cigala-Zâde - Cüzâm.
|
|
|
COLLECTIVE.
Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 24. Çad - Çanakkale.
Very Good English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 19 cm). In Turkish. Enlarged Turkish Edition of Brill's Encyclopediae of Islam [= Handwörterbuch des Islam = Encyclopedie de l'Islam]. 262-341 pp., 1 folding huge color map. Islâm ansiklopedisi. Islâm âlemi tarih, cografya, etnografya ve biyografya lugati. Millî Egitim Bakanliginin karari üzerine Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde kurulan bir heyet tarafindan Leyden [Leiden] tab'i esas tutularak telif, tâdil, ikmâl ve tercüme sureti ile nesredilmistir. Fascicle 24. Çad - Çanakkale.
|
|
|
COLLECTIVE.
Istanbul ansiklopedisi.
New New English Original bdg. Dust wrapper. 4to. (29 x 21 cm). In Turkish. 1009 p., color and b/w ills. Istanbul ansiklopedisi.
|
|
|
COLLECTIVE.
Istanbul'un izinde Anadolu'dan çizgiler 2: Hüsn-i Hat Sergisi. [Exhibition catalogue].
New English Paperback. Pbo. 4to. (27 x 27 cm). In Turkish. 98, [2] p., color ills. Istanbul'un izinde Anadolu'dan çizgiler 2: Hüsn-i Hat Sergisi. [Exhibition catalogue].
|
|
|
COLLECTIVE.
Izmir 1876 ve 1908. (Yunanca rehberlere göre Mesrutiyette Izmir). Translator: Engin Berber.
As New English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). B/w ills. 135 p. In Turkish. 1000 copies were printed. Mint. Smyrna (Izmir City) according to Greek guides in the Ottoman Constitutional (Tanzimat) and Westernization Period.
|
|
|
COLLECTIVE.
Kadinlarin Bellegi Dizisi [= Memory of Women Series]. 8 volumes set: Vol.1: Yeni harflerle Aile (1880) ve Hanim (1921). Vol.2: Yeni harflerle Genç Kadin (1919. Ocak - Mayis). Vol.3: Yeni harflerle Kadin (1908-1909). II. Mesrutiyet Döneminde bir Jön Türk dergisi. Yeni harflerle Türk kadini (1918 - 1919). Vol.5: Yeni harflerle Hanimlara Mahsus Gazete (1895 - 1908). Seçki. Vol.6: Yeni harflerle Kadin Yolu, Türk Kadin Yolu (1925 - 1927). Vol.7: Yeni harflerle Kadinlar Dünyasi. 1-50. sayilar (1913 - 1921). Vol. I. Yeni harflerle Kadinlar Dünyasi. 51-100. sayilar (1913 - 1921). Vol. II.
New English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. 2009-2011. In Turkish. Set of transcriptions of Turkish women and feminist journals printed in the Ottoman period (1880 - 1927). Vol.1: Yeni harflerle Aile (1880) ve Hanim (1921)., Prep. by A. Oguz Icimsoy, 124 p. 2011. / Vol.2: Yeni harflerle Genç Kadin (1919. Ocak - Mayis)., Prep. by Çiçek Ilengiz, 140 p., 2010. / Vol.3: Yeni harflerle Kadin (1908-1909). II. Mesrutiyet Döneminde bir Jön Türk dergisi., Prep. by Fatma Kiliç Denman, [xx], 619 p. 2010. / Vol.4: Yeni harflerle Türk kadini (1918 - 1919).,Prep. by Birsen Talay Kesoglu, Mustafa Kesoglu, 590 p. 2010. / Vol.5: Yeni harflerle Hanimlara Mahsus Gazete (1895 - 1908). Seçki., Prep. by Mustafa Çiçekler, Fatih Andi, 386 p., 2009. / Vol.6: Yeni harflerle Kadin Yolu, Türk Kadin Yolu (1925 - 1927)., Prep. by Nevin Yurdsever Ates, 528 p. 2009. / Vol.7: Yeni harflerle Kadinlar Dünyasi. 1-50. sayilar (1913 - 1921). Vol. I., Prep. by Fatma Büyükkarci Yilmaz, Tülay Gençtürk Demircioglu., 516 p. 2009. / Vol. 8: Yeni harflerle Kadinlar Dünyasi. 51-100. sayilar (1913 - 1921). Vol. II., Prep. by Fatma Büyükkarci Yilmaz, Tülay Gençtürk Demircioglu., 523 p. 2009.
|
|
|
COLLECTIVE.
Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi tarihçe teskilat ve katalogu.
Very Good Turkish Paperback. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In Turkish. 192 p., color and b/w ills. Konya bölge yazma eserler kütüphanesi tarihçe teskilat ve katalogu.
|
|
|
COLLECTIVE.
Les grands ateliers d'architecture dans le Mode Egeen du VIe siecle Av.J.-C. Actes du colloque d'Istanbul 23-25 Mai 1991.
New English Paperback. Pbo. 4to. (28 x 23 cm). In French. 274 p., 31 plans, 20 articles in French. B/w ills. Varia Anatolica III. Les grands ateliers d'architecture dans le Mode Egeen du VIe siecle Av.J.-C. Actes du colloque d'Istanbul 23-25 Mai 1991.
|
|
|
COLLECTIVE.
Merzifonlu Kara Mustafa Pasa Uluslararasi Sempozyumu, 08-11 Haziran 2000.
Fine Turkish Paperback. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). Proceedings in Turkish. [xxix], 576 p., b/w and color ills. Merzifonlu Kara Mustafa Pasa Uluslararasi Sempozyumu, 08-11 Haziran 2000. International Symposium of Merzifonlu Kara Mustafa Pasha. OTTOMANIA Biography Sultan Mehmet the Hunter Ottoman history Politic history Ottoman rule Ottoman Palace.
|
|
|
COLLECTIVE.
Milli Mücadelede Alasehir Kongresi, (16-25 Agustos 1919).
Fine English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In Turkish. [viii], 221 p. Milli Mücadelede Alasehir Kongresi, (16-25 Agustos 1919). Alasehir Congress in the Turkish National Struggle in August, 16-25, 1919.
|
|
|
COLLECTIVE.
Mimar Sinan ve Selimiye Camii.
Fine English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In Turkish. 84 p., b/w ills. Selimiye Mosque and Sinan the Architect. Mimar Sinan ve Selimiye Camii.
|
|
|
COLLECTIVE.
Mimarlik / sehircilik. Türkiye'nin sorunlari.
Very Good English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 16 cm). In Turkish. 317, [8] p. B/w ills. Architectural and urban problems of Turkey. Mimarlik / sehircilik. Türkiye'nin sorunlari.
|
|
|
COLLECTIVE.
MS Milli saraylar. Tarih - kültür - sanat - mimarlik. 9 volumes set.
Fine English Paperback. Pbo. 4to. (30 x 22 cm). In Turkish. Many color and b/w ills. 9 volumes set: (Vol. 1: 2001, 203 p. Vol. 2: 2004, 104 p. "Prof. Dr. S. Mete Ünügür'ün anisina". Vol. 3: 2006, 163, [1] p. "Dolmabahçe Sarayi 150 yasinda". Vol. 4: 2008, 126 p. Vol. 5: 2010, 173 p. Vol. 6: 2010, 196 p. Vol. 7: 2011, 187 p. Vol. 8: 2011, 208 p. "Harem" dosyasi. Vol. 9: 2012, 287, [1] p. "Sultan II. Abdülhamid dönemi" dosyasi. MS Milli saraylar. Tarih - kültür - sanat - mimarlik. 9 volumes set.
|
|
|
COLLECTIVE.
Musul - Kerkük ile ilgili arsiv belgeleri, 1525-1919.
Fine English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 16.5 cm). In Turkish. [xxxvi], 734, [6] p. Mosul and Kirkuk based on Ottoman archival documents. A very heavy volume. Musul - Kerkük ile ilgili arsiv belgeleri, 1525-1919.
|
|
|
COLLECTIVE.
Naval Museum the gallery of historical sultanate caique.= Deniz Müzesi tarihi kayiklar galerisi.
New English Paperback. Pbo. Oblong roy. 8vo. (17 x 24 cm). In English and Turkish. [16] p., color ills. Naval Museum the gallery of historical sultanate caique.= Deniz Müzesi tarihi kayiklar galerisi.
|
|
|
COLLECTIVE.
News, 1917-1918: Hundred years ago.= Havadis, 1917-1918. Yüz yil önce.
New English Paperback. 4to. (30 x 21 cm). In English and Turkish. 509 p., ills. News, 1917-1918: Hundred years ago.= Havadis, 1917-1918. Yüz yil önce. "Havadis: Last War of Empires" and "Ottoman Empire During 1917-1918" Excerpt of news from the Ottoman press of 1917-1918.
|
|
|
COLLECTIVE.
Osmanli belgelerinde Ermeni - Rus iliskileri 1841-1921. Vol. 1: 1841-1895; Vol. 2: 1896-1919; Vol. 3: 1907-1921. 3 volumes set.
Fine English Original binding. Hardcover. Fine+. [xiv], 435 p.; 425 p.; 434 p. Roy. 8vo. (24.5 x 17 cm). Armenian - Russian relations based on Ottoman archival documents. A very heavy set. Osmanli belgelerinde Ermeni - Rus iliskileri 1841-1921. Vol. 1: 1841-1895; Vol. 2: 1896-1919; Vol. 3: 1907-1921. 3 volumes set.
|
|
|
COLLECTIVE.
Osmanli Imparatorlugunda kollar, ulak ve iase menzilleri.
Fine English Paperback., Very good., 24 x 17 cm, [6], 42 p., 1 folding map. "Osmanli Imparatorlugunda kollar, ulak ve iase menzilleri., KOLLEKTIF, TC Gnkur. Basimevi, Ankara, 1966"
|
|
|
COLLECTIVE.
Osmanli serbetleri.
New English Paperback. Cr. 8vo. (22 x 10 cm). In Turkish. [22] p., color ills. Osmanli serbetleri. Ottoman sherbets and their recipes.
|
|
|
COLLECTIVE.
Osmanli toplum yapisi üzerine derleme.
Fine English Paperback., Very good., 20 x 14 cm, 446 p. "Osmanli toplum yapisi üzerine derleme, KOLLEKTIF, Özel Yayin, Konya, 1996". A study on social structure in the Ottoman Empire.
|
|
|
COLLECTIVE.
Osmanli vâlide sultanlarinin hayir eserleri: Mâhpeyker Kösem Vâlide Sultan'in Haremeyn-i Serîfeyn vakfiyesi.
New Turkish Paperback. Roy. 8vo. (23 x 16 cm). In Turkish. 37, [40] p., b/w and color ills. Facsimile pages. Osmanli Vâlide Sultanlarinin hayir eserleri: Mâhpeyker Kösem Vâlide Sultan'in Haremeyn-i Serîfeyn vakfiyesi.
|
|
|
COLLECTIVE.
Ottoman military organization and uniforms, 1876-1908.= Osmanli askeri teskilât ve k¿yafetleri, 1876-1908.
As New English Paperback. Pbo. Mint. Oblong cr. 8vo. (13,5 x 20 cm). In English and Turkish. 82, [3] p., fully color ills. Ottoman military organization and uniforms, 1876-1908.= Osmanli askeri teskilât ve k¿yafetleri, 1876-1908.
|
|
|
COLLECTIVE.
Para '85.
Very Good English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In Turkish. B/w ills. 56 p. Turkey and Ottoman Empire coins and paper money, and medals catalogue and actual price lists in 1982. Para '85.
|
|
|
COLLECTIVE.
Proceedings of the International Symposium of Jurists on the Question of the Turkish Moslem Minority in Bulgaria. Organied by the Istanbul Bar Association on September, 21st-23rd 1987 in Istanbul, Turkey.
Fine English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). Articles in English, French, and German. 182 p. Proceedings of the International Symposium of Jurists on the Question of the Turkish Moslem Minority in Bulgaria. Organied by the Istanbul Bar Association on September, 21st-23rd 1987 in Istanbul, Turkey.
|
|
|
COLLECTIVE.
Proceedings of the International Symposium on the Balkan Wars at Their Centenary, 20-21 October 2012, Istanbul.= Yüzüncü Yilinda Balkan Savaslari Uluslararasi Sempozyum Tebligleri, 20-21 Ekim 2012, Istanbul.
New English Original cloth bdg. Roy. (24 x 17 cm). Articles in English and Turkish. 244 p., ills. Proceedings of the International Symposium on the Balkan Wars at Their Centenary, 20-21 October 2012, Istanbul.= Yüzüncü Yilinda Balkan Savaslari Uluslararasi Sempozyum Tebligleri, 20-21 Ekim 2012, Istanbul.
|
|
|
COLLECTIVE.
Publications related to Ottoman heritage in the world.= Dünyada yayinlanmis Osmanli ile ilgili eserler. 2 volumes set.
Fine English Paperback. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In English and Turkish. 2 volumes set: ([xxii], 819, [117] p.). Publications related to Ottoman heritage in the world.= Dünyada yayinlanmis Osmanli ile ilgili eserler. 2 volumes set.
|
|
|
COLLECTIVE.
Religions, cultures and tolerance past and present.= La tolerance, les cultures et les religions hier et aujourd'hui. (1-2 November, 1990).
Very Good English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In English and French. [xiv], 153 p. Contents The concept of tolerance and our view of the other; On the different mental attitudes found in West Asia and East Asia., Arif A. Roest Crollius.; La tolerance en Islam., The development of the idea of tolerance within the religious community / La developpment de l'idee de tolerance dans la communaute religieuse.; Ibrahim Agâh Çubukçu.; Dialogue Islamo-Chretien au temps deu Prophete Muhammad., Sabri Hizmetli.; The attitude of Islam towards non-Muslims in the course, Süreyya Sahin.; Hindu tolerance., Mariasusai Dhavamony.; A general outlook on Islam-Christianity dialogue., Ekrem Sarikçioglu.; La Turquie face aux travaux realises en Occident pour le dialogue Islamo - Chretien., Mehmet Aydin.; The concept of tolerance in the thought of Popr John Paul, II., Thomas Michel.; Tendance de tolerance religieuse dans la culture Turque., Ünver Günay.; A sociological approach to tolerance., Eleonora Barbieri Masini.; La paix dans l'Islam., Emrullah Yüksel.; Quelques reflexions au sujet du dialogue interreligieux., Abdurrahman Küçük.
|
|
|
COLLECTIVE.
Semseddin Sivasî. Hayati, tarikati, edebî sahsiyeti, eserleri.
New English Paperback. Pbo. Large demy 8vo. (21 x 17 cm). In Turkish. [31] p. Semseddin Sivasî. Hayati, tarikati, edebî sahsiyeti, eserleri.
|
|
|
COLLECTIVE.
Sultan II. Abdülhamid ve Devri Semineri, 27-29 Mayis, 1992. Bildiriler.
Fine English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In Turkish. [viii], 232 p. Sultan Sultan II. Abdülhamid ve Devri Semineri, 27-29 Mayis, 1992. Bildiriler. Proceedings of Seminary of Sultan 2. Abdülhamid and his Period
|
|
|
COLLECTIVE.
Sultan II. Mahmud ve Reformlari Semineri, 28-30 Haziran, 1989. Bildiriler.
Fine English Paperback. Pbo. Roy. 8vo. (24 x 17 cm). In Turkish. [viii], 206, [5] p. Sultan II. Mahmud ve Reformlari Semineri, 28-30 Haziran, 1989. Bildiriler. Proceedings of Seminary of Sultan 2. Mahmud and his Reforms.
|
|
|