Professional bookseller's independent website

Over ons

De vereniging /Marelibri.com/ is opgericht op 12 november 2007, door vijf Europese websites voor antiquarische en moderne boeken, met het doel een aantal gemeenschappelijke initiatieven te ontplooien.

De vijf oprichters zijn:

Het eerste initiatief van de vereniging is het creëren van een website-portal genaamd /marelibri.com/.

Op deze website worden alle boeken aangeboden die te koop zijn op de deelnemende sites. Een unieke zoekmachine geeft boekenliefhebbers een keuze van meer dan 20.000.000 verschillende boeken, aangeboden door meer dan 2000 boekhandelaren.

Deze aantallen maken www.marelibri.com tot een van de grootste Europese websites voor oude en moderne boeken.

In de nabije toekomst zal de vereniging zijn activiteiten verder uitbreiden dan alleen www.marelibri.com, zoals eelnemen aan en organiseren van boekenbeurzen, conferenties, debatten en boekpresentaties. We zullen ook met genoegen vragen beantwoorden op het gebied van oude boeken.

Drie belangrijke kenmerken van onze vereniging zijn:

- 1 - Ieder van de oprichtende partijen is prominent in eigen land (Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje). Elke deelnemende site zal zijn eigen onderscheidende karakter behouden, maar wij menen dat Europese samenwerking noodzakelijk is om de online dienstverlening aan boekverkopers en boekenliefhebbers te verbeteren. Daarom hebben we onze krachten gebundeld om aan internet-gebruikers van vandaag de best mogelijke diensten te kunnen aanbieden. Uitbreiding van het aantal deelnemende sites is in voorbereiding.

- 2 - Alle sites die deelnemen in /Marelibri.com/ zijn ofwel verenigingen van boekhandelaren, ofwel eigendom van boekhandelaren. Wij menen dat ervaring, kennis en contacten in de wereld van het antiquarische boek de sleutel zijn tot dienstverlening aan boekhandelaren en boekenkopers.

- 3 - Alle boekhandelaren waarvan u boeken kunt vinden op /www.marelibri.com/ zijn onafhankelijke, professionele boekhandelaren. Nu de handel in oude en moderne boeken via internet toeneemt en uitbreidt is het van belang de kwaliteit van dienstverlening op dit gebied te garanderen. In een wereld waar zij die met de wereld van antiquarische boeken in aanraking komen vaak worden afgeschrikt door ondeskundigheid en onbetrouwbaarheid menen wij dat professionele dienstverlening noodzakelijk is voor het creëren van vertrouwen tussen klanten en boekhandelaar. /Marelibri.com/ biedt aan kopers en verkopers van boeken een platform waar hoge standaarden van professionalisme en betrouwbaarheid gelden.

Also available in these languages: Français, English, Português, Deutsch, Kiswahili, Italiano, Español,